Війни, діагнози, зради завжди будуть переслідувати ваші плани. До мрії дійдуть ті, хто скаже: "Немає часу чекати на найкращі часи". Вони розкажуть історію перемоги

Фото: rudnieva_olga / Instagram

"Класні фотки", – кажу я Русі, роздивляючись її фотосесію із племінницею.

"Знаєте, Олю, – відповідає вона, – прям перед виїздом у мене сіла батарея в коліні. І всі кажуть: "Ну, відміняємо". І я майже згодилася, а потім кажу собі: "Невже я відміню свої плани через те, що в мене нога не працює? І поїхала. І маю тепер такі спогади. Не маю я зраджувати своїм планам через те, що в мене немає ноги".

Згадала, як ми запланували подорож із рідною мені людиною, а згодом їй поставили діагноз. Ми сиділи на кухні, розтрощені новиною про онкологію. Я подумки здавала квитки і планувала в голові місяці лікарень і виснажливі хімії. Вона поглянула на мене і сказала: "Але ми поїдемо. Поїдемо, незважаючи ні на що. Я не дам онкології керувати моїм життям зараз. Ніколи не буде все ідеально, отже, їдемо й відкриваємо нові світи".

Вона прожила ще рік. Складний рік, наповнений боротьбою, подорожами, новими враженнями й надією. Але жодного разу не зрадила своїм планам.

За декілька годин до концерту Пола Маккартні, який ми готували пів року, почалася шалена злива. Уся іноземна команда казала, що ми маємо відмінити концерт. Але площа заповнювалася людьми з парасолями. "Ми не можемо відміняти мрію через те, що тут кінець світу", – сказала я тоді суворому менеджеру, і він порадив поговорити із самим Маккартні.

То була моя перша зустріч із ним. І він сказав: "Звісно, я вийду на сцену". То був один із найкращих концертів, який я робила. І його сила була в тому, що він стався попри все.

Обставини ніколи не будуть цілком на вашому боці. Війни, діагнози, зради й маршрутки, які закриють двері перед носом, завжди будуть переслідувати ваші плани.

На середині найважливішої дороги з'явиться калюжа, гора чи болото. Партнери скажуть: "Змінилися обставини", мама скаже: "Дурний знак", мудрі люди скажуть: "Не на часі". Але є ті, хто відповість: "Обставини не будуть керувати моїми мріями"; ті, хто відповість: "Немає часу чекати на найкращі часи"; ті, хто посміхнуться: "Це знак боротися за свої мрії".

І саме вони дійдуть. Саме вони створять неймовірні спогади. Саме вони потім розкажуть вам історію перемоги. Бо не існує ідеальних обставин, існуємо лише ми, які або здаються, або йдуть далі попри все.

Фото: rudnieva_olga / Instagram

Джерело: rudnieva_olga / Instagram

Опубліковано з особистого дозволу автора