"Не просто успішний чоловік". Ветеран Терен, який після поранення на фронті пересувається на протезах, став новим героєм шоу "Холостяк"

Терен: Прикиньте, чувак без ніг, і за нього 10 чи 15 жінок б'ються. За чувака без ніг, за ветерана. Це круто і прикольно
Фото: stbua / Instagram

Український письменник, ветеран російсько-української війни, блогер і громадський діяч Олександр Будько (Терен), який після поранення на фронті пересувається на протезах, став новим героєм 13-го сезону шоу "Холостяк" на СТБ. Про це 13 травня повідомили на сторінці проєкту в Instagram.

"Холостяк" повертається на СТБ! Саме сьогодні, у день народження головного героя, ми готові оголосити його ім'я. Олександр Будько (Терен) – військовий, ветеран, громадський діяч, автор книги "Історія впертого чоловіка" й учасник національної збірної Invictus Games. Два роки ми отримували запитання, чи повернеться на СТБ "Холостяк". І чесно відповідали, що це станеться тоді, коли в нас буде справжній герой нашого часу. Адже головний холостяк країни – це не просто успішний чоловік, готовий будувати стосунки. Це завжди той, кого українські жінки готові назвати ідеальним для себе. Сьогодні ідеальний чоловік в очах українок – це захисник, поруч з яким почуваєшся в безпеці", – ідеться в анонсі.

Продюсери шоу зазначили, що 28-річний Терен має харизму, самоіронію й почуття гумору.

"Його впевненість, самоіронія, почуття гумору закохують з першого погляду. Побачивши торік реакцію дівчат на Сашка, зрозуміли – ось наш кандидат на нового "Холостяка", – зазначили автори проєкту. – Цієї осені разом із "Холостяком" ми сформуємо національну культуру, дружню до ветеранів і ветеранок. І поринемо в нову історію кохання".

Автори шоу також анонсували кастинг для учасниць, які хочуть збудувати стосунки з Тереном.

У квітні Терен говорив, що погодився стати головним героєм шоу "Холостяк".

"Прикиньте, чувак без ніг, і за нього 10 чи 15 жінок б'ються. За чувака без ніг, за ветерана. Це круто і прикольно. Ну, не прикольно, що без ніг. Я просто пропагую такий прийнятний і позитивний образ ветерана. Намагаюся його сформувати. Тому такий масштабний і великий проєкт однозначно повпливав би дуже позитивно, – заявив він. – Якщо хтось хоче запросити мене на шоу "Холостяк", то, будь ласка, я готовий розглянути всі пропозиції".

Контекст:

До повномасштабної війни Терен працював баристою в Києві. У перші дні повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну добровольцем приєднався до батальйону "Карпатська Січ". У травні 2022-го під час боїв у Харківській області дістав тяжке поранення і втратив обидві ноги. Після протезування й реабілітації у США запустив YouTube-проєкт "Відвал ніг, або All інклюзив", у якому досліджує українські міста на безбар'єрність.

Прем'єра першого сезону шоу "Холостяк" на СТБ відбулася в березні 2011 року. За сценарієм головний герой шоу ходить на побачення з дівчатами, після чого одна з них вибуває з проєкту. У фіналі герою треба обрати одну з двох претенденток на його серце, які залишилися. Проєкт є адаптацією американського шоу The Bachelor.

Зйомки 12-го сезону шоу завершили в січні 2022 року. Прем'єру нового сезону за участю американського бізнесмена з України Олександра Топольського планували на весну 2022 року, але вона не відбулася через повномасштабне вторгнення країни-агресора РФ в Україну. Шоу почали транслювати наприкінці жовтня, показ останнього епізоду відбувся 13 січня 2023 року. Після завершення показу Топольський повідомив, що розстався зі своєю обраницею. Зараз він живе за кордоном.