Китайський "мирний план" неприйнятний ні для нас, ні для Заходу, ні для РФ, Китай хоче стати "гравцем"

Фото: ЕРА

Інформація про можливу передачу Китаєм Росії безпілотників, звісно, тривожна. Мілітарний потенціал Китаю може багато змінити, якщо почне застосовуватися РФ. Але поки що я до цього ставлюся скептично.

Китай набагато більше втрачає, ніж набуває у разі постачання зброї. Схоже, що це бажання "показати зуби" у відповідь на підвищення американської активності щодо Тайваню – збільшення навчань, постачань тощо.

Типово в дусі китайської ментальності: якщо нам десь створюють проблеми, то ми також будемо їх створювати, але в іншому місці – асиметрично.

Показати зуби – ще не значить кусатися, але все це демонструє, наскільки геополітика починає впливати на нашу війну з РФ.

Китайський "мирний план", тільки-но оприлюднений МЗС Китаю, ще одне підтвердження тому. Цей дуже обережний текст, у якому розставлено чимало пасток, – не про зміст, китайці прекрасно знають, що він неприйнятний ні для нас, ні для Заходу, ні для Росії, а про заявку стати "гравцем", який готовий і хоче глобально "грати". І це серйозна заявка.

Джерело: Pavlo Klimkin / Facebook