Майже половина експертів у США вважає, що протягом наступних 10 років РФ стане "державою, що не відбулася". Це тенденція, як на Заході бачать Росію

Фото: Pavlo Klimkin / Facebook

Атлантична рада США на початку року запитала експертів щодо перспектив наступних 10 років. В опитуванні взяло участь 167 експертів, багатьох я добре знаю багато років, до когось ставлюся критично.

Дуже цікаво, що 46%, тобто майже половина з них, прогнозує, що в наступні 10 років Росія стане "державою, що не відбулася". Більше того, 40% очікують, що вона може розвалитися.

Це тенденція того, як на Заході бачать Росію. Я її відчуваю по дискусіях, у яких сам беру участь. Те, що майже не сприймалося вчора, стає частиною обговорень, а значить, і політичних планувань. І не тільки політичних, а й бізнесових – хто буде вкладати в таку Росію? І це стосується не тільки західного світу, а й насамперед незахідного.

Агонія режиму буде дуже небезпечною, але в неї починають вірити все більше, а значить, будуть готуватися і страх це вже не зупинить. А в нас з'явився реальний шанс не тільки відбивати спроби Росії колонізувати нас, але й впливати на те, що відбувається на просторі РФ. До цього треба готуватися.

Джерело: Pavlo Klimkin / Facebook