Якби у мене було стільки грошей, як у Путіна, я б на них купила собі Росію. Щоб вона нарешті належала Україні

Президент РФ Володимир Путін не може серед світових лідерів знайти собі ні друга, ні ворога, "рівного своєму всесиллю", вважає позафракційний народний депутат Надія Савченко, яка перебуває під вартою.

Я ненавиджу те, що "ми так не можемо без нас". Цю хворобливу залежність в інформаційній площині між Україною і Росією. Постійна згадка й обговорення в українських ЗМІ "а як там у Росії?" – це як постійно нагадувати зґвалтованій жінці про її ґвалтівника, хоча потрібно просто вчити її прийомам самооборони.

А згадувати в російських ЗМІ і постійно обговорювати "а як там в Україні?" – це регулярно ятрити хворе его мужика, від якого набралася сил і сміливості піти жінка, котру він постійно бив.

В інформаційному просторі відносини між країнами мають ґрунтуватися в геополітичній площині на рівні етикету дипломатії, а не в площині внутрішньополітичних суперечок рівня базарних пересудів.

Найчастіше у ЗМІ лунають запитання: "Що ви думаєте про Путіна?" або "Що б ви сказали Путіну?" Частіше, ніж про Трампа, Меркель чи Макрона. І, на мою думку, більшість людей помилково вважає, що Путін – це про гроші і санкції. Чому ви всі думаєте, що проблема Путіна – це відсутність можливості витратити свої мільярди, як інші олігархи? Якби у вас було стільки грошей, як у Путіна, що б ви з ними робили? На що витратили? Я б на них купила собі Росію!

Чому так? Та щоб Росія нарешті належала Україні. Я купила б Росію з усіма її лісами Тайги, покладами нафти Сибіру, алмазами Якутії, з усім її природним газом і багатими дельтами річок та водними басейнами. У Путіна ж це все вже є. Це в Україні президенти використовують владу заради грошей, щоб завдяки грошам і далі триматися при владі. А коли у тебе влада вічна і необмежена, навіщо тобі гроші?

Так, ранній Путін збагачувався, грабуючи Росію, щоб укріпитися при владі. А ось пізній Путін, мені здається, хворіє вже зовсім на інші хвороби зміни хімічної формули крові тих, хто при владі. Ну, що йому купувати за свої мільярди? Яхту? А навіщо, якщо ціла країна, яка йому належить, за гроші платників податків може побудувати йому авіаносець чи навіть "Титанік"!

Літак? А навіщо, якщо він може літати на будь-якому літаку, навіть на винищувачі, яким його навчать керувати, якщо він того захоче. Путін навіть у космос може полетіти, якщо йому така дурниця в голову стукне! Він може не летіти на Мальдіви у відпустку, як Порошенко. У нього війська, які, за його бажанням можуть вирізати ті Мальдівські острови з Індійського океану, перенести і встановити їх у Чорному морі, якщо вже до такого сюрреалізму доходити. Або просто анексувати їх, як Крим.

Я чомусь думаю, що біль Путіна в іншому – він не може серед світових лідерів знайти собі ні друга, ні ворога, рівного своєму всесиллю. І через це не може увійти в історію так велично, як йому б хотілося. Його дратують "моськи", які боляче не кусають, але паскудно гавкають. Від санкцій йому особисто ні холодніше, ні голодніше не стане. А його народ у холоді і голоді йому служити не перестане, аж до його смерті. І він це знає. Росія – це не союз радянських республік або європейських держав, і її не розхитають до розвалу, як багато хто сподівається.

Імперію можна тільки розбити або завоювати, але не розхитати. Зруйнувати імперію зсередини може тільки революція, але і сама ж революція знову відродить імперію. Для Росії це природний цикл, який триває довше, ніж життя одного тирана. Путін хоче досягти піку цього циклу існування російської імперії за життя. І саме цим небезпечний його злий геній, як у Гітлера свого часу.

Джерело: "ГОРДОН"