Навіть наш ворог глузує над рішенням нашого президента позбавити Саакашвілі громадянства

Савченко: Рішення позбавити президента Саакашвілі громадянства є неконституційним і незаконним
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Рішення президента України Петра Порошенка позбавити лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі українського громадянства матиме серйозні міжнародні наслідки, уважає позафракційний народний депутат Надія Савченко.

Згідно з повідомленням Державної міграційної служби України, Михайла Саакашвілі позбавлено громадянства України.

Зазначу, що навіть наш ворог глузує (як видно із заяви першого міністра країни-агресора) із цієї події та дій нашого президента, що приймає рішення, як цар: хочу надаю громадянство, хочу позбавляю...

Я особисто обурена цим фактом, адже Конституція України, що є нормою прямої дії, містить наступні положення у ст. 25: "Громадянин України не може бути позбавлений громадянства і права змінити громадянство", тому таке, на мою думку, безглузде рішення нашого президента і ДМСУ є неконституційним і незаконним.

Уважаю це актом та шляхом до поновлення диктатури в Україні, а також розправою над політичним опонентом, що не боїться говорити правду про справжній стан державної корупції в нашій країні, що є найвищим у Європі і світі, долю простих українців, які є найбіднішою нацією в Європі.

Зазначу, що це рішення прийнято під час відсутності Михайла Саакашвілі в Україні, що є, на моє переконання, неморальним, а також серйозно послаблює його юридичний захист.

Нагадаю, що будь-які спроби встановити диктатуру в Україні закінчувалися поваленням режиму, а також уважаю, що таке рішення президента матиме серйозні міжнародні наслідки, адже під час зовнішньої агресії погіршення відносин з вільним світом дорого коштуватиме Україні та українцям.

Джерело: Надія Савченко / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора