Ультрас "Динамо" заявили, що клуб із Луческу на чолі ніхто не буде підтримувати. Чи не самовпевнено розписуватися за всіх гуртом?

Фото: Семен Случевский / Facebook

Протягом трьох років ультрас "Динамо" завдали клубу шкоди на $525 тис., зазначив заслужений журналіст України Семен Случевський.

Луческу, Суркіси та ультрас.

Тут нещодавно, якщо вірити одному YouTube-каналу (не збираюся його рекламувати), лідер ультрас "Динамо" Олексій "Декстер" заявив, що київський клуб із Мірчею Луческу на чолі ніхто не буде підтримувати: "За таке "Динамо" ніхто не вболіватиме. Бойкотування матчів – не найправильніший варіант у ситуації, що склалася. Але ми висловимо свою думку. Вона полягає в тому, що керівництво клубу необхідно змінити. Ідеться не про Мірчу Луческу, а про керівників "Динамо".

У мене тут виникло перше запитання: чи не самовпевнено розписуватися за всіх гуртом? Але репортер-аматор цього YouTube-каналу поставив пряме, а по суті таке, що підлизує "героя", запитання: "Що має зробити Луческу, щоб уболівальники "Динамо" прийняли його?"

– Написати заяву про відставку, – відрізав цей самий "Декстер".

За багато років роботи на ТБ та в інших ЗМІ я зняв кілька фільмів про футбол, нагороджених призами міжнародних фестивалів спортивного кіно і ТБ, написав дві книги про зірок "Динамо" (Київ), працював на провідних спортивних телеканалах колишнього СРСР та України. Проте, зізнаюся чесно, знати не знаю, хто такий "Декстер" і яку користь він приніс зі своїми дружками улюбленому, як вони шумно декларують, клубу і команді. Узагалі футболу України.

Зате якої вони завдали шкоди "Динамо" – колеги вже підрахували. Ось вам цифри. Сухі цифри.

2016/2017 – штрафи за рішеннями КДК ФФУ у розмірі 1,345 млн грн (фаєри, петарди, нацистська символіка).

2017/2018 – штрафи від КДК ФФУ на суму 1,73 млн грн (ті самі причини).

2018/2019 – штрафи КДК ФФУ на суму 2,12 млн грн.

2019/2020 – штрафи від КДК ФФУ/УАФ на суму 1,9 млн грн.

Протягом трьох років виступу в ЛЄ – штрафи УЄФА за поведінку вболівальників на загальну суму €250 тис.

Упродовж трьох років за рішенням КДК ФФУ проведено три домашні матчі без глядачів із "Чорноморцем", "Вересом" та "Ворсклою". Упущена фінансова вигода від можливої реалізації квитків – приблизно 1,5 млн грн. І це якщо не рахувати домашній – також без уболівальників – матч ЛЧ із "Маккабі".

Давайте разом порахуємо: 1,345 млн + 1,73 млн + 2,12 млн + 1,5 млн + 7,5 млн = 14,195 млн грн. Якщо кому зручніше – $525 745.

Коли Лев Толстой сказав (тут у мене великі сумніви, чи знають ці персонажі, хто такий Толстой) – так от граф-орач заявив: "Кожен має право на власну думку. Однак потрібно заслужити ще одне право – висловити цю свою думку вголос". Дорогувата думка...

Джерело: "ГОРДОН"