Дехто хоче "просто перестати стріляти". Але що залишиться від країни, якщо вона "припинятиме воєнні дії" скрізь, куди прийде ворог?

Фото: Сергей Гармаш / Facebook

Тоді як банди із "братньої" країни вбивають і ґвалтують людей на Донбасі, їхні "миролюбні" співвітчизники хочуть "просто перестати стріляти", зазначив донецький журналіст Сергій Гармаш.

Уже й не зрозумієш, чиє замовлення знову відпрацьовують наші соціологи: "братське" чи автора мема "потрібно просто перестати стріляти"? Але інакше пояснити саме таке формулювання варіантів відповіді на запитання: "У якій із цих сфер ви очікуєте першочергових змін від президента?" – я не можу.

Чому автори опитувальника не дали як варіант відповіді, наприклад, "повернення окупованих територій Донбасу під контроль України" або хоча б "замороження конфлікту на Донбасі"? Ні, вони дали лише один варіант і настільки загальний, що ним можна маніпулювати як завгодно, не відбиваючи, а формуючи громадську думку. Виявляється, 64% українців передусім хочуть від президента "припинення бойових дій на сході України".

Що в підсумку хочуть мати українці: капітуляцію, заморожування, перемогу, легітимізацію "ЛДНР", "особливий статус" чи ще щось, – незрозуміло! Зате тепер прихильники непротидії злу, яке прийшло не до тебе, а до твого брата, можуть від імені 64% українців вимагати "просто перестати стріляти". Дякуємо Соціологічній групі "Рейтинг"!

Я щиро бажаю цим людям реалістично уявити й відчути, як у місто увійшли банди із "братньої" країни, як владу в ньому захопили злочинці, як вони грабують, убивають, ґвалтують їхніх рідних, як до їхніх геніталій у підвалі СБУ під'єднують дроти під напругою, а в цей час їхні "миролюбні" співвітчизники кажуть про те, що "потрібно просто перестати стріляти", "припинити військові дії", і все це заради миру. А вам потрібен такий мир – із дротами на яйцях?

І що залишиться від країни, якщо (не заради миру, – не брешіть собі – заради вашого комфорту) вона "припинятиме воєнні дії" скрізь, куди прийде ворог? І навіщо вам така армія, і навіщо вам така держава?

Якщо з наближенням небезпеки просто заховати голову в пісок... Ну, ви самі знаєте, що буде з іншими частинами тіла.

Джерело: Сергей Гармаш / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора