Кабмін дозволив витрачати кошти "єПідтримки" на газети та журнали. Це перемога для сотень українських редакторів та тисяч журналістів

Фото: Sergiy Tomilenko / Facebook

Колеги-газетярі, вітаю з перемогою! Сьогодні уряд дозволив витрачати державну підтримку вакцинованим українцям – 1000 грн – і на придбання друкованих засобів інформації!

Відповідна постанова почне діяти із 7 лютого. Важлива новина для сотень українських редакторів та тисяч журналістів і технічних працівників, які працюють у редакціях газет і журналів.

Першою поділився цією звісткою з колегою з Луганщини Мариною Животковою, яка очолює троїцьку місцеву газету. Говорили про складні інформаційні реалії на місцях, але можливість залучити нових читачів за державного фінансування програми заохочення вакцинації є дуже і дуже обнадійливою. Марина уже почала ділитися ідеями про спеціальну рубрику в газеті, про друк листівок із роз'ясненнями, про відкриття спеціальної гарячої лінії в редакції.

Також надзвичайно важливою є ця новина і для нас у Національній спілці журналістів України (НСЖУ), адже ще 19 листопада минулого року ми вперше розпочали лобіювати дозвіл витрачати 1000 грн на передплату періодики спільно з генеральним директором "Укрпошти" Ігорем Смілянським. Це є важливою корпоративною перемогою трьох організацій, які найбільше опікуються в Україні друкованими ЗМІ, – НСЖУ, Української асоціації медіабізнесу та Асоціації незалежних регіональних видавців.

Уже провів переговори з відповідальними працівниками "Укрпошти", найближчим часом мають бути напрацьовані практичні рішення/роз'яснення щодо прийому передплати за кошти "єПідтримки".

Спільно – НСЖУ, видавці та "Укрпошта" – маємо проводити широку інформаційну кампанію щодо нових можливостей для медіа.

Джерело: Sergiy Tomilenko / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора