На Донбасі 30 тис. "ополчення", 200 тис. громадян із паспортами РФ, місцеві, які нас ненавидять. І ви хочете в березні 2021-го дати їм право голосу?

Фото: Станислав Асеев / Facebook

Вибори на Донбасі можна проводити після передання кордону і з відтермінуванням хоча б на рік, вважає журналіст, колишній заручник бойовиків "ДНР" Станіслав Асєєв.

Що ж, політика по Донбасу остаточно перетворилася на обмін мріями. Українська делегація пропонує вже 31 березня 2021 року вибори в ОРДЛО після виведення тих, кого "там немає". На місцевих виборах провели до рад колаборантів, злочинців та ОПЗЖ. Зараз, якщо розпустять парламент, отримаєте те саме ще й у Верховній Раді. Й остаточний цвях у труну  ще й вибори у регіоні з патологічним страхом до всього з приставкою "укр".

Та я навіть не про це. А як щодо воєнних злочинців? Ми справді сподіваємося, що за пару місяців визначмося, хто ці люди? А я скажу, як буде: вони всі виявляться бухгалтерами, які перекладали папери, а на "Ізоляцію" нас возила не комендатура, а викликали таксі. Та я навіть не про "Ізоляцію". Як щодо слідчого, наприклад, який мене не катував та не бив, але на зауваження про катування сказав: "Ну, мы можем написать в деле "меры физического и психологического воздействия применялись, но тогда они могут повториться"  і посмішка... Це не причетність до злочинів?

Чи що, таких у лютому амністуємо, а у березні  хай голосують? Перед виборами  щонайменше  потрібна норма закону про перехідне правосуддя, у якій буде окрема стаття "про МДБ": ці люди мають бути назавжди позбавлені права впливати на політичне життя країни як члени структури, яка підозрюється у масових воєнних злочинах та злочинах проти людяності. А вже потім  прискіплива фільтрація на приналежність до цих злочинів кожного такого "бухгалтера". На це щонайменше потрібен рік після отримання контролю над ОРДЛО. Який березень 2021-го?

Уже зараз треба усвідомити, що в нас є "МДБ" із сотнями "працівників", у нас є з 30 тис. "ополчення", у нас є 200 тис. громадян із російськими паспортами. Зрештою, просто місцеві, які ненавидять нас. І дати всьому цьому право голосу  остаточно розколоти країну.

Так, вибори. Так, після кордону. Але з відтермінуванням хоча би у рік, щоб остаточно не захлинутися у крові...

Джерело: Станислав Асеев / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора