Новий маршрут постачання газу залежить від того, чи зможе Зеленський пояснити виборцям, що пріоритет – не "низькі тарифи", а енергетична безпека

Фото: solydarnist.org

Участь президента України Володимира Зеленського в перемовинах щодо постачання американського газу до Європи – позитивна для української сторони, оскільки США зацікавлені в розширенні постачання власного газу на європейський ринок, зазначив політолог Сергій Таран.

З ініціативи Варшави відбулася правильна дискусія Зеленського у трикутнику США – Польща – Україна щодо енергодиверсифікації. Такий формат є дуже перспективним, бо не лише Україна, а й самі США зацікавлені в розширенні постачання власного газу на євроринок. 

Тепер ключове питання – це зміщення акцентів у внутрішньополітичному дискурсі. Досі газова тематика оберталася навколо теми тарифів. Зниження тарифів – основне очікування виборців "Слуги".

Проросійські шахраї вже пропонують "понизити тарифи" за рахунок "дешевого" російського газу, за який доведеться йти на неприйнятні поступки. Тому успіх нового амбітного маршруту постачання газу в Україну залежатиме від того, чи вистачить мужності чутливому до рейтингів президенту пояснити власним виборцям, що пріоритет – не "низькі тарифи", а енергетична безпека, яка ніколи не буває дешевою.

Джерело: Sergiy Taran / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора