Раніше винуватцем війни європейці вважали Путіна, але зараз, коли самі змушені готуватися до війни, зрозуміли, що винна вся важкохвора РФ. Нарешті

Фото: Телеканал "Прямий" / Facebook

Захід готується до масштабної війни з Росією, і це хороша новина.

Війна може статися будь-коли в наступні 20 років, заявив голова військового комітету НАТО Роб Бауер. У свою чергу міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Росія може напасти на країни НАТО через "п'ять-вісім років". Найуразливіші до нападу країни Балтики – Естонія, Латвія та Литва – будують лінії оборони на кордоні з Росією й Білоруссю. А Франція, яка навіть у часи Холодної війни намагалася іноді маневрувати між СРСР і США, зараз налаштовує свою економіку на масштабне військове виробництво, яке, зокрема, працюватиме на український фронт.

І це все добре тому, що чим краще Захід підготується до війни, тим менше шансів, що вона буде. Росія не воюватиме з тими, хто до цього готовий.

Холодним душем для Європи стала перспектива обрання Трампа, який не збирається вкладатися в безпеку Європи. І тому у власну безпеку Європа вимушена вкладатися сама.

Але найголовніше, що в масовій свідомості європейців стався справжній кремлівський переворот. Якщо раніше винуватцем війни в уяві європейців був Путін, то зараз, попереджаючи про війну на десятки років уперед, європейці наважуються робити висновок, що винна вся його важкохвора країна… Нарешті.

Джерело: Sergiy Taran / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора