Фірташ навіть під час війни отримував надприбутки. Знищення його схем СБУ під час повномасштабного вторгнення – це питання виживання держави

Фото: Тарас Загородній / Facebook

СБУ "чикнула" Фірташа

"Отправляй 120 миллионов нах...й! Через час них...я не будет, понимаешь?!" Ой, а чий це такий стурбований голос чути на записах СБУ? А це "віденський в'язень" Дмитро Фірташ. Дмитро Васильович розказує одному зі своїх топменеджерів сумну історію про те, що його і "Беню решили чикнуть". Далі Фірташ намагається зробити те, що в нього дуже вдало виходило десятиліттями: "порєшать вопрос" хоча б через куплених суддів. Не допомогло. СБУ оголосила, що Фірташ і його топменеджери отримали підозри, а в його офісах пройшли обшуки.

Дмитро Фірташ звик вирішувати питання при всіх президентах. Починаючи з Кучми й далі за списком. У чому суть його афери? Підконтрольні Фірташу облгази купували паливо в його ж компанії, але насправді отримували 30% від обсягів. Штучний дефіцит покривали за рахунок державного газу, а гроші осідали в кишенях олігарха. За останні сім років Фірташ украв понад 18 бюджетних мільярдів!

Фірташ уже довгий час перебуває у Відні. Але продовжував отримувати надприбутки навіть під час війни. Схеми олігарха діяли десятиліттями. Що значить їхнє знищення службою? У період повномасштабного вторгнення – це питання економічної безпеки і навіть виживання держави. Фірташа, очевидно, чекає арешт усього українського майна. Ці гроші підуть на оборону. Але найголовніше – це припинення щомісячних втрат і мільярди, які залишаться в бюджеті.

В одному з інтерв'ю голова СБУ Василь Малюк іронічно сказав, що "олігархи починають любити Україну, а СБУ їм у цьому допомагає". Фірташу й Новинському вже "з любов'ю" допомогли попрощатися з їхніми схемами й бізнес-імперіями. Очевидно, що це не разова акція, а системна історія, бо вже в розпалі "любов" до Коломойського, Жеваго, Столара та інших олігархів – фігурантів справ. Хто буде наступним у цьому "любовному списку"?

Джерело: "Цензор.НЕТ"

Опубліковано з особистого дозволу автора