Удари СБУ по складах із КАБ залишають росіян без ключової зброї

Фото: Taras Zahorodniy / Facebook

КАБ, які не долетіли.

З розмов із нашими військовими на передовій приблизно розумію перелік ключових проблем на цьому етапі війні. Не буду зараз перераховувати проблеми наших, а скажу про те, що створює певну перевагу росіян. Це чи не в першу чергу удари КАБ. Зброя, яка практично відсутня в нашому арсеналі і яку в значній кількості має ворог.

КАБ (керовані авіаційні бомби) – зброя не дуже точна, але доволі руйнівна. А слід враховувати, що росіян питання жертв і руйнувань не обходить узагалі, тому в застосуванні авіабомб вони себе нічим не обмежують. І в останні тижні КАБ прилітали не тільки по прифронтових містах Донбасу й по Харкову, але й по Запоріжжю. Збити КАБ у повітрі практично неможливо. Збити літак із КАБ – непросто, адже для скидання вони, як правило, не заходять у зону дії нашої ППО. Тому основний і чи не єдиний спосіб знищити ці авіабомби – бити по складах прямо на території ворога.

Частково цю задачу, оскільки літаків і КАБ у росіян ще дуже багато, у ніч із 2-го на 3 жовтня вдало виконали дрони СБУ, ССО та інших сил оборони. Вони атакували склади з КАБ, стоянки літаків Су-35 і Су-34 й місця зберігання авіаційного пального на військовому аеродромі "Борисоглєбськ" у Воронезькій області РФ. Саме звідси ворог активно бомбив КАБ наші міста й села.

Удари дронів по російських територіях стали вже постійними. Це не тільки переносить війну на територію ворога, але і впливає на ситуацію на фронті. Навіть російські воєнні експерти визнали, що після ударів дронів по складах із боєприпасами (наприклад, у російському Торопці) їхні постачання на лінію фронту зменшилися. "Не вберегли складів – тепер маємо проблеми з постачанням на лінію фронту", – така загальна тональність публікацій у Z-сітці російських Telegram-каналів. А ще ж, нагадаю, у серпні дрони служби знищили приблизно 700 КАБ на аеродромі біля Липецька.

І знову подібна історія й новий аеродром. Удари команди Малюка по аеродрому і складах із КАБ залишають росіян без ключової зброї. Очевидно, що кожен знищений на землі КАБ – це бомба, яка не впала на наші позиції на фронті, не зруйнувала чергового житлового будинку в Харкові, Запоріжжі чи на Донбасі.

Окрім того, підриви складів суттєво підривають бойовий дух ворога. Знають, куди будуть бити, але не здатні відбити масовану атаку дронів. Одним словом, демілітаризація-то йде за планом, але демілітаризують при цьому росіян. Але попереду ще дуже багато роботи, бо літаків і КАБ у ворога ще, на жаль, достатньо.

Джерело: "Цензор.НЕТ"