Фільм про палац Путіна подивилося більше людей, ніж його новорічне привітання. Володимире Володимировичу, зупиніться і йдіть!

Фото: Татьяна Попова / Facebook

Президент РФ Володимир Путін сподівався маніпулювати медіаполем через контрольовані канали, куплених "зірок" і ботоферми, але потрапив у пастку, зазначила телеведуча, волонтерка, ексзаступниця міністра інформаційної політики України Тетяна Попова.

Пам'ятаєте, був такий український президент, який вважав, що якщо нареєструвати в соцмережах ботоферм, більшість медіаолігархів притиснути, то можна впливати на дискурс? Не контентом і силою слова, а виключно за допомогою таких нехитрих маніпуляцій.

Також він чомусь вважав себе неперевершеним майстром розмовного жанру. Ну і погодився дискутувати на стадіоні із професіоналом розмовного жанру. Із професіоналом, який створював найрейтинговіший контент в Україні останні років 10.

Є пост близького підручного того президента на цю тему. Де він розповідає, що за п'ять хвилин після початку дебатів на стадіоні вони з партнером перезирнулися, а до кінця дебатів зрозуміли, що остаточно програли.

Хоча будь-який незаангажований медіаспеціаліст міг би за початковим анамнезом передбачити, що саме так і трапиться. Коли політик заходить на чуже для нього поле в одне шоу із професіоналом, він програє.

Керівництво Росії припустилося тієї самої помилки. Сподіваючись на можливість маніпулювати медіаполем через контрольовані федеральні канали, куплених "зірок" і ботоферми, вони потрапили в таку саму пастку.

Про протести, а відповідно, про фільм і Навального весь кінець тижня розповідали по всіх російських місцевих і федеральних каналах, намагаючись залякати протестувальників. Не залякали, але розповіли. Молодці! Стрім протесту подивилося на "Дожде" більше ніж 10 млн осіб.

У реальності претензій до фільму Навального і самого Навального весь тиждень переконували один одного Жириновський із Симоньян і Соловйовим. Утім, сумніваюся, що вони самі в це вірять, враховуючи нерухомість Соловйова в Італії, а Жириновського – в Іспанії. Знову-таки, переконати – не переконали, зате своїй аудиторії про фільм і Навального розповіли. Подвійні молодці!

Переліт, пригоди з посадкою літака, арешт під камери всіх міжнародних ЗМІ – якесь потрійне бінго. Стрім повернення/затримання подивилося тільки на "Дожде" 5,7 млн.

І, безумовно, спочатку "геніальним" рішенням було оголосити в розшук Навального, коли він уже відлетів із Росії. Мало того, що за вигаданою, давно закінченою та оскарженою в ЄСПЛ справою, то ще і людину, яку випустили на лікування з Росії за особистим рішенням Путіна.

Підіб'ємо підсумки. До отруєння фільми Навального в середньому збирали 1–3 млн переглядів. Були винятки, що стріляли вище. Але у більшості була межа 3 млн.

Усі фільми про розслідування отруєння вже дивилося понад два десятки мільйонів людей. Ну, і про палац Путіна з каналу Навального з інтересом дізналося 87 млн осіб.

Володимире Володимировичу, як радив Віктор Федорович: "Зупиніться!" Ваше власне новорічне звернення на "России 1" (через телевізійне та інтернет-мовлення) подивилося менше людей, ніж стрім "Дождя" про вчорашні протести. Неприємно уточнювати, але трансляція вашого новорічного звернення навіть через усі можливі канали ("Первый", "Россия", НТВ і всі інші, через телевізійне та інтернет-мовлення) набрала загалом 50 млн глядачів. А це менше, ніж фільм про вас у Навального (зараз 87 млн).

Розумію, що в буйних головах ваших медіаконсультантів носяться ідеї заборонити всі західні соцмережі, будь-які несанкціоновані мітинги та імена всіх ваших опонентів. Змушена вас засмутити: це теж не спрацює. Інший час, інші інструменти, інші герої. Зупиніться і йдіть. Ваш час і так сильно затягнувся.

Усе, що стоїть на шляху в інформації, змете з лиця землі сама історія.

Джерело: Татьяна Попова / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора