"До чого тут президент?" Пєсков прокоментував розслідування ФБК про палац Путіна

Пєсков пов'язав появу розслідування з інформаційними атаками
Фото: kremlin.ru
Фонд боротьби з корупцією оприлюднив розслідування про так званий палац президента РФ Володимира Путіна в Геленджику. Спікер глави Кремля Дмитро Пєсков погодився, що сам палац, "напевно, є".

У президента Росії Володимира Путіна немає палацу в Геленджику, розслідування про який опублікував нещодавно Фонд боротьби з корупцією (ФБК) опозиціонера Олексія Навального. Про це в інтерв'ю телеканалу "Россия 1" заявив 24 січня спікер глави Кремля Дмитро Пєсков.

"У Путіна немає палацу в Геленджику... Добре, напевно, є такий палац. У Геленджику всі говорять, що дійсно там є величезний об'єкт і таке інше. Але в нього є якісь власники, це приватний об'єкт. І, напевно, бізнесмени, якщо вони діють у межах закону, вільні володіти будь-якими об'єктами. Але до чого тут президент?" – сказав він.

Спікер Путіна назвав інформацію ФБК "чистою брехнею" і пов'язав з інформаційними атаками, про які у Кремлі нібито знали давно.

Пєсков вважає, що спочатку текст розслідування був англійською мовою, і під час перекладу російською з'явилося багато "очевидних помилок".

19 січня ФБК опублікував розслідування "Палац для Путіна. Історія найбільшого хабаря" про резиденцію президента РФ у Краснодарському краї. У розслідуванні вказано, що це найбезпечніший і найсекретніший об'єкт у РФ. Він має розміри 39 князівств Монако, його побудовано так, щоб до нього не можна було підібратися ні землею, ні морем, ні повітрям.

Пєсков тоді назвав інформацію неправдою. Водночас він говорив, що у Кремлі не вивчали матеріалів розслідування.

На ранок 25 січня розслідування ФБК, опубліковане у YouTube, набрало майже 85 млн переглядів.