Москва готує світову спільноту до жорсткої позиції визнання виборів президента України "нелегітимними"

Вкидання про "цинічне підтасовування Києвом результатів виборів президента" дасть змогу Москві просувати в Україні "партію миру і стабільності", зазначив нардеп від "Народного фронту", координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Щодо "кремлівського сценарію" для виборів в Україні.

Спровокований Москвою скандал із відмовою Києва допустити до моніторингу президентських виборів громадян РФ як "спостерігачів ОБСЄ" не варто виривати з контексту загального плану Кремля. Наступний крок (і його вже здійснюють) – провокація завідомо очікуваної негативної реакції України на приїзд у нашу країну одіозних західних журналістів, які "засвітилися" в Криму та ОРДЛО, як і представників власне російських пропагандистських ЗМІ.

Усе це – підготовка світової спільноти з боку російського керівництва до жорсткої позиції Москви щодо визнання виборів президента України "нелегітимними". Тобто не просто такими, що відбулися з якимись порушеннями демократичних норм, а саме такими, які "не відображають волі громадян України".

Розроблення й реалізація цього проекту вже відбувається на повну. Однією з технологій буде використання контрольованих російськими спецслужбами інтернет-майданчиків, зокрема Telegram-каналів, нібито для "об'єктивного" і "незаангажованого" опитування виборців у день голосування.

Основною метою таких маніпуляцій буде одержання картинки про "реальну" низьку явку громадян України на вибори. Після цього варто очікувати масового вкидання інформації про нібито завищену в офіційних повідомленнях ЦВК явку виборців і "цинічне підтасовування Києвом результатів виборів".

За задумом кремлівських політтехнологів та аналітиків спецслужб РФ, реалізація цього проекту дасть змогу впливати на політичну ситуацію в Україні за будь-якого результату виборів. Зокрема з метою дестабілізації ситуації для просування на парламентських виборах в Україні "партії миру і стабільності", тобто своєї п'ятої колони.

Джерело: Дмитрий Тымчук / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора