Є небезпека нам застрягнути в боях у Курській області, як орки – у Харківській, коли просунутися не можна й вийти теж

Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Курська операція, дев'ять днів. Підсумки: 

1. Командування ЗСУ проявило стратегічний геній, здійснивши удар в абсолютно неочікуваному місці й заставши ворога зненацька.

2. "Великі стратегічні резерви" орків виявились ІПСО й міфом. Дев'ятий день вони не можуть стягнути сили для організації фронту і стримування нашого прориву.

3. На сьогодні російське командування намагається зрозуміти, де перебувають наші війська. Це ж наскільки все погано з розвідкою.

Наслідки:

1. Потужний інформаційний удар по режиму Путіна. Істерика блогерів і суспільні настрої створюють негативний фон для мобілізації й підтримки продовження "СВО".

2. Велика кількість полонених – це чудові новини для наших хлопців. На жаль, до цього співвідношення було 1:5 не в нашу користь.

3. Знищено сценарій заморозки по лінії фронту. Проведена операція прибрала з порядку денного пропозиції Путіна й Китаю про старт переговорів після заморозки по лінії фронту.

Ризики:

1. Путін буде змушений проводити мобілізацію або знімати з фронту бригади для вибивання нас із Курської області. Зараз для нього це стратегічне питання. Нова мобілізація ускладнює ситуацію для нас, але й для Путіна. Питання – що перше.

2. Небезпека застрягнути в боях у Курській області, витрачати нові резерви, техніку й засоби, маючи значно менші можливості, чим ворог. Це в якійсь мірі реверсна ситуація з орками в Харківській – просунутися не можуть і вийти теж.

Джерело: Політика Андрусіва / Telegram

Опубліковано з особистого дозволу автора