Коли РФ почне втрачати 2 тис. солдатів щодня, вона проґавить ініціативу, не зможе атакувати і місцями навіть оборонятися

Фото: Victor Andrusiv / Facebook

"М'ясна" стратегія перемоги Путіна – він публічно підтвердив те, що я свого часу писав під час штурмів Авдіївки. Щомісяця в Росії мобілізують близько 30 тис. людей. Це компенсує їхні втрати, які в середньому складають близько 1 тис. осіб щодня. Із початку року орки захопили 752 км&³2; нашої землі й втратили орієнтовно 160 тис. осіб вбитими й пораненими. Таким чином, 1 км&³2; обходиться їм приблизно у 212 солдатів. Це неймовірні втрати насправді, але ворог їх не відчуває поки що.

Як бачимо, Росія адаптувалася до ситуації: конвеєр із поставки м'яса на фронт працює стабільно, китайські станки дозволяють швидко відновлювати й знімати зі зберігання техніку. Корейські снаряди й іранські дрони підтримують атакувальні дії. Для Путіна ця ситуація – це свого роду досягнута стабільність, яка зберігає ініціативу за російськими військами, а тому рано чи пізно, на його думку, "все случится". І тут є велика зміна порівняно з тим, що було. Раніше ціллю були українські території, а зараз – ціль підтримка наступу і гра в довгу. Абсолютно не принципово, скільки території захоплено, принципово – атакувати. Оскільки він швидше перевівся на воєнні рейки, то йому здається, що він без проблем може собі чекати роками, а ми – ні. 

Звісно, що для нас дуже важливо переламати цю "путінську нову стабільність" і за будь-яку ціну, вирвати ініціативу. На жаль, це можливо тільки за умови введення на фронт нових бригад, проведення контрнаступальних операцій. Вирішення питань із постачанням снарядів має кратно збільшити російські втрати, хоча б до 2 тис. осіб щодня. Це створить прогалину в роботі "м'ясного" конвеєра, що призведе до втрати ініціативи, неможливості атакувати й місцями навіть оборонятися. 

Також, як часто писав про це, у позиційній війні, на яку схожа наша, на перше місце виходять ресурси. На жаль, партнери не змогли забезпечити цінову стелю для російської нафти в $60, як планували. І, чесно, я навіть не бачу в них особливих бажань змусити санкції працювати. Хоча нерівномірне виконання санкцій призводить до серйозного дисбалансу та нерівності в західній економіці – це слабко мотивує почати жорстко боротися з порушниками.

Джерело: Політика Андрусіва / Telegram

Опубліковано з особистого дозволу автора