Між Шольцом та Путіним може бути домовленість, що РФ зупиниться на Донбасі. Тому Німеччина відтягує постачання озброєння Україні

Фото: Victor Andrusiv / Facebook

Шольц свідомо може підігрувати Путіну. Цього тижня з'явилися явні ознаки такого підігрування. Розберемо.

Перша новина – це відмова Німеччини санкціонувати передачу Україні іспанських танків. Про які поставки зброї може йти мова, коли навіть санкцію іншим державам зробити не дають. А самі німецькі поставки чомусь постійно переносяться в часі, хоча Шольц не втомлюється розповідати про прийняте рішення щодо надання нам зброї.

Друге – це ситуація на фронті. Справа в тому, що під Ізюмом уже другий тиждень сконцентрована орда розміром із 21 батальйонну тактичну групу. Шість БТГ у першому ешелоні, і 15 – у другому. Ще біля 20 БТГ, 5 тис. одиниць військової техніки і порядка 250 танків зосереджено біля кордону в Бєлгородській області. Уся ця орда ще минулого тижня мала вирушити на оточення Слов’янська. Однак саме наші артилерійські удари зупинили ці наміри. Я думаю, справжньою причиною зупинки є також очікування закінчення в нас артилерійських припасів, із якими дійсно є питання. Хоча насправді, за умови ефективної поставки західного озброєння, очікування для росіян дорівнювало б смерті.

Оскільки російські війська можуть дозволити собі чекати, а ми таки в цей час дійсно отримуємо дуже мало від наших "союзників", я схиляюся до думки, що є неформальна домовленість між умовним Шольцом і Путіним. Природа цієї домовленості в тому, що Путін пообіцяв Шольцу зупинитися на рубежі Луганської та Донецької областей. Відтягнення поставки озброєння – це максимальне сприяння російській операції, оскільки саме брак зброї з нашого боку дозволяє їм просуватися.

Завтра буде третій "Рамштайн". Сподіваюся, там буде відверта розмова, у тому числі й на тему можливого підігрування російським військам.

Джерело: Політика Андрусіва / Telegram

Опубліковано з особистого дозволу автора