Пригожин готується мочити головного оленяра Росії Шойгу, який провалив "великий наступ". Це прискорить падіння режиму Путіна та кінець "СВО"

Фото: Victor Andrusiv / Facebook

Я завжди казав, що реальна опозиція в Росії може виникнути тільки з влади. Розкол між умовними Шойгу з Герасимовим та Пригожиним із Кадировим – це вже не просто здогадки. Фактично система бореться з будь-якою загрозою путінського наступника.

У грудні я написав, що рейтинги і популярність Кадирова можуть дозволити йому претендувати на роль майбутнього президента. Очевидно, це помітив не тільки я, і Кадирова різко прибрали з публічного простору. Більше того, він ще й заявив, що за жодних обставин не буде йти у президенти Росії.

Після провалу Суровікіна, а також великого провалу "Вагнера" під Бахмутом (а саме майже 10 тис. загиблих без жодного успіху. Соледар брали ДШВ) – настала черга Пригожина. Спочатку його зовсім усунули від планування бойових дій, а зараз він заявив, що перестав вербувати зеків. Хоча правда завжди була в тому, що ніякої участі в плануванні він і не брав, а зеків перестав вербувати, бо ніхто вже не вербується. Тим не менше популярність Пригожина не пройшла даремно. Відомо, що він зібрав на свою підтримку військкорів і блогерів, які безперестанку піарять його ПВК "Вагнер".

Нове дослідження "Ікар" показує, що Пригожин різко збільшив свою впізнаваність за місяць. Якщо у грудні 41% не знав, хто це, то у січні таких 23%. Його ріст також став ще більш відчутним після зникнення Кадирова, і в дуже умовному, але рейтингу наступних президентів він посів друге місце.

Стратегія Пригожина – дочекатися провалу Шойгу й Герасимова, і виглядає так, що чекати йому недовго. ПВК "Патріот", створена під Шойгу, розгромлене під Вугледаром, навіть не встигла нормально заявити про своє існування. Очевидно, що  провали "великого наступу",  який уже триває і коштує по 1000 життів російських солдатів, – не минуть безслідно для Шойгу. Тому Пригожин тримає себе на плаву і готується мочити головного оленевода Росії.

Для нас це все дуже важливо. Розкол еліти навколо Путіна і формування нових політичних гравців прискорить падіння режиму та кінець "СВО".

Джерело: Політика Андрусіва / Telegram

Опубліковано з особистого дозволу автора