Якщо Кличко переобереться мером, Офіс президент призначить йому префекта Ткаченка, який зможе заблокувати роботу мерії та Київради

Фото: Руслан Кошовенко / Facebook

Народний депутат від "Слуги народу", колишній генеральний директор телеканала "1+1" Олександр Ткаченко з рейтингом підтримки киянами 6% суттєво відстає від мера української столиці Віталія Кличка, у якого 35%, зазначив політолог Віктор Таран.

Чому виступаю проти децентралізації від Зеленського?

Давайте змоделюємо ситуацію Києву. Опитування групи "Рейтинг" показало, що сьогодні рейтинг довіри до Кличка по Києву становить 35%. Переслідувач від "Слуги народу" Ткаченко має 6%.

Якщо тенденція збережеться, Кличко за рік має всі шанси переобратися мером. І тут йому Офіс президента призначить префекта Ткаченка, рейтинг довіри якого серед киян набагато нижчий.

І цей префект, маючи розширені повноваження в питаннях накладення вето на будь-яке рішення міської влади, буде здатний одноосібно заблокувати роботу київської мерії та Київради.

Окрім того, Зеленський (ну, тут із довірою трохи краще – по Києву вона становить 32%) матиме змогу звільнити мера чи розпустити міську раду, рейтинг яких вищий, ніж у нього. Київраду, яку обирало майже 70% киян.

Як на мене, такий підхід апріорі неправильний і суперечить логіці функціонування місцевого самоврядування. Він веде до узурпації влади і не має нічого спільного з децентралізацією.

Джерело: Viktor Taran / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора