Якщо Трамп програє, я очікую ХХ з'їзду Республіканської партії й доповіді "Про культ особи"

Фото: Victor Tregubov / Facebook

Два маленькі коментарі щодо деяких закликів у стрічці.

"Оксана Маркарова має піти у відставку, просто про всяк випадок, щоб відвести підозри!"

Рідні, сам заклик до відставки Маркарової з боку Джонсона був зроблений для того, щоб у випадку її відставки Трамп мав можливість розвинути тему втручання українців у вибори. Бо так – це лише оціночне судження, а так – от бачите, вони відставили посла, отже, самі визнали, що втручання було!

Хтось має хоч найменший сумнів, що це буде миттєво використано у війні з демократами?

"А-а-а, як погано, що ми побили горщики з республіканцями, нам потрібна двопартійна підтримка".

Ні, ми не побили горщиків із республіканцями. Просто Трамп вирішив використати нас у тій же ролі, що й гаїтянських мігрантів: противників, проти яких він мобілізує електорат. Це персональне рішення Трампа в межах його передвиборчої стратегії, воно взагалі не про нас і від наших дій не залежало. Гаїтянці теж котів не їли.

Тепер усе вирішиться на виборах. І тут є два варіанти.

Якщо Трамп переможе, домовлятися доведеться не з республіканцями, а з Трампом особисто. Партія ляже під нього так, як Комуністична партія Китаю під Сі Цзіньпіном не лежить.

Якщо ж Трамп програє – не знаю, як ви, а я очікую ХХ з'їзду Республіканської партії й доповіді "Про культ особи та його наслідки". За результатами якого республіканці, окрім тих, що підуть у вигнання за лідером, ще будуть розповідати, як вони все життя були за Україну й тихо чинили спротив спробі встановити диктатуру в партії.

Аргумент тут простий. У США вибори – це інвестиція. Якщо Трамп зараз програє, він перестає бути інвестиційно привабливим, незважаючи на кількість персональних прибічників. І навіть не тому, що він навіжений, а тому, що він старий. Діду 78 рочків, він може двинути коні дуже швидко, тому ці вибори – це його останній шанс (і то, підозрюю, що багато інвесторів уже побоюються вкластися у Трампа, а отримати Венса). У разі програшу він стає токсичним для своїх же.

Тому, на жаль, подальший розвиток подій саме на цьому напрямку вже не дуже від нас залежить.

ІМХО.

Джерело: Tregubov’s Purrple Chamber / Telegram

Опубліковано з особистого дозволу автора