Сучкопад та ураження "Новочеркасска" наводять на думки, що на полі бою ми повертаємося до непрямих дій. Саме вони принесли нам великі успіхи в перший рік війни

Фото: Victor Tregubov / Facebook

Зрозумів цікавеньке.

Більшу частину повномасштабної війни ми воювали за Ліддел-Гартом. Є такий класик військової думки, який стверджував, що перемога здобувається непрямими діями. Себто не лобовими зіткненнями у вирішальних битвах, а маневром, правильним вибором поля бою, ослабленням логістики ворога і так далі. Перший рік війни в нас пройшов саме так. І з великими успіхами.

А от контрнаступ у нас ішов в більш лобовому режимі. Кажуть, саме до такого спонукали іноземні консультанти, що звикли робити саме так, але не врахували обмежену кількість боєприпасів і відсутність домінування в повітрі. Із непрямих дій у нас були хіба атаки на Чорноморський флот і стратегія вибивання артилерії ворога, але в останньому випадку ті компенсували її нестачу БПЛА та керованими авіабомбами. Тому й результат незначний.

Зараз ми, схоже, потрохи повертаємося до непрямих. Сучкопад та ураження "Новочеркасска" наводить на такі думки. Хотілося б сподіватися, що будемо так і далі.

Джерело: Victor Tregubov / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора