Путін оголосив саме КТО, а не воєнний стан, щоб усе залишалося в руках ФСБ. Після маршу українців він ще більше боятиметься своєї армії

Фото: Ігаль Левін / Facebook

Кількість російських солдатів, які здаються в полон у Курській області, вражає. Заяви про сотні людей із максимальною часткою ймовірності правдиві. Це безпосередньо пов'язано з тим, що ці солдати не мають жодної мотивації воювати.

У 2022 році солдати ЗС РФ, які протистояли ЗСУ, були контрактниками, і це була їхня робота і обов'язок (хоча й там багато хто злиняв зі служби, щойно зрозуміли, що "легкої прогулянки" Україною не буде), а також бойовики ОРДЛО, які розуміли, що на них не чекає нічого доброго, якщо Україна переможе, плюс примарна надія, що "могутня" Росія закінчить "СВО" зовсім скоро.

У 2023 році це вже зеки, яких тримають у залізному кулаці, біднота й чернь із глибинки, яка прийшла вбивати за гроші й виплати, а також мобілізовані й ті, кого змусили підписати контракт і кого тримають у покорі страхом перед ямами, обнуленнями тощо.

У 2024 році це також зеки, уже під МО, і ті самі добровольці, які прийшли за гроші, або ті, кого змусили підписати контракт.

А в Курській області на кордоні сиділи люди, які просто хотіли відмотати свій строк служби, і, найголовніше, які не мали ані підготовки, ані мотивації. Тим паче, що їм понад два роки втовкмачували, що воювати не їм, для цього в "СВО" є спеціальні люди, так би мовити.

Я впевнений, що в НАТО (а також у Китаї й інших деяких країнах) уважно спостерігають за цим українським проривом і роблять відповідні висновки. Росія може воювати лише суворо локалізованим, у шаблонних межах, контингентом замордованих солдатів-рабів; у реальну вітчизняну війну, за свою країну, вони не те що не можуть, вони просто бояться цього.

До того ж навіть не українців, а своїх.

Путін не просто так оголосив саме КТО, а не воєнний стан, щоб усе залишалося в руках ФСБ, а не перейшло в руки армії. Думаю, після маршу вагнерівців він став особливо боятися військових, а тепер, після маршу українців, він ще більше боятиметься своєї армії.

До речі, припускаю, що на стратегічному рівні це одна із цілей цієї української наступальної операції – ще більше розхитати Росію зсередини. Якщо так, то це дуже гарний і сильний хід.

Джерело: YIGAL LEVIN / Telegram