Мураєв знявся на користь Вілкула. Очевидно, Ахметов починає консолідацію південного сходу, де зараз активно топчеться Зеленський, до парламентської кампанії

Шоумен Володимир Зеленський "пожирає" колишній електорат Партії регіонів у південних і східних областях України і водночас має підтримку в регіонах, де колишні регіонали ніколи не мали сильних позицій, зазначив політолог, експерт із міжнародної та внутрішньої політики Українського інституту майбутнього Юрій Романенко.

Юро, прости, Юро, прощай!

Як то кажуть, мишки мають жити з мишками, собачки – із собачками, жабки – із жабами. І цей принцип працює всюди. Вибори – не виняток. Ще два кандидати знялися на користь інших кандидатів. І яких цікавих кандидатів!

Почнемо з Євгенія Мураєва, який пішов під Олександра Вілкула. Очевидно, що Рінат Ахметов визначився з форматом парламентської кампанії і починає консолідацію політичних ресурсів на південному сході, де зараз активно топчеться Володимир Зеленський. Тому Мураєв, відійшовши від Медведчука – Рабіновича, швидко причалив до Ахметова. Це цілком логічно, оскільки невизначеність на цьому електоральному полі призвела до того, що воно увійшло у вибори роздробленим. Це використав Зеленський, який пожирає колишній електорат Партії регіонів, як короїд сосну.

У підсумку замість бажаної Петром Порошенком картини, коли з ним у другому турі бореться Юрій Бойко, перспективи останнього стрімко дрейфують у бік Лисичанської міськради. По суті, сьогодні кандидатом від південного сходу став Зеленський, який там має найвищий рейтинг, але водночас збирає гарний урожай і в інших регіонах, де колишні регіонали ніколи не мали сильних позицій. Власне, тому Зеленський став для Порошенка не фейковою загрозою, як Бойко, а цілком реальною. Але це окрема тема.

Те, що Бойко втратив шанси, розуміє і Медведчук, і Льовочкін. З боку Медведчука про це побічно свідчить зменшення кількості реклами, яку заливали з Бойком на ТБ. Тобто Медведчук розуміє, що немає сенсу вкладати в рекламу на непрохідного газовика і краще зосередитися на парламентських виборах.

Про це саме думає, судячи з маневрів, і Сергій Льовочкін. Адже свою кандидатуру на користь Анатолія Гриценка зняв Дмитро Добродомов. ЗМІ давно зараховують його до орбіти Льовочкіна (до речі, як і Сергія Капліна). Для Льовочкіна звично і логічно застовпити стежку до перспективнішого Гриценка, ніж зациклюватися на Бойку, який іде до дна. Але в Бойка є вихід! У нього є час до 0.00 8 березня зняти свою кандидатуру на користь Петра Порошенка. Напевно, телеканал "Прямий" на радощах зробить велике інтерв'ю, де можна буде обґрунтувати причини такого несподіваного ходу. Адже на виборах завжди є місце для ох...єнних історій! (Юрій Бойко не зняв своєї кандидатури і продовжує участь у президентській кампанії. "ГОРДОН").

Джерело: Юрий Романенко / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора