Можна чекати ще одного указу президента, де буде прописано конкретні обмеження прав і свобод громадян у 10 областях із воєнним станом

Загроза воєнного стану в Україні – у рейдерських захопленнях бізнесу і майна неугодних владі підприємців, вважає екс-нардеп Віталій Журавський.

Указ президента "Про введення воєнного стану в Україні" юридично не визначений. У ньому не зафіксовано, у якому обсязі буде обмежено права і свободи людини та громадянина. У повному чи частково?

У п. 3 цього указу зазначено, що на період дії воєнного стану може бути обмежено конституційні права і свободи людини та громадянина, передбачені ст. 3–34, 38, 39, 41–45, 53 Конституції України.

За логікою, оголосити ці обмеження може або президент, або обласні ради оборони. У нас не федеративна, а унітарна держава, тому, на мою думку, можна чекати ще одного указу президента вже без узгодження з Верховною Радою, де буде прописано конкретні обмеження прав і свобод людини та громадянина в 10 областях.

У чому реальна небезпека застосування воєнного стану? Україну покинуть іноземні компанії, статути яких забороняють працювати в країнах, де запроваджено воєнний стан. А це втрата інвестицій і робочих місць та зростання безробіття.

Гривня на міжбанку і далі буде знижуватися, а це автоматично призведе до зростання цін на все. З українських банків населення буде знімати валюту, банкрутство чималої кількості банків гарантовано.

Оскільки в нас нечесна, несправедлива і корумпована влада, то залишається загроза рейдерських захоплень бізнесу і майна неугодних владі підприємців, зачистки опозиційних регіональних ЗМІ, встановлення контролю над ними. Поскаржитися буде нікому.

У цей час люди не зможуть протестувати проти надмірного підвищення цін на газ, опалення, гарячу воду. Право на мирні збори, мітинги, демонстрації тимчасово зупинять.

Ну що ж, доведеться пережити й це. Головне, щоб за місяць цього воєнного стану не продовжили. І країна зустріла Новий рік у мирі та спокої.

Джерело: "ГОРДОН"