Останні перемовини Меркель і Макрона з Путіним засвідчують, що Європа втомилася від санкцій. А одних зусиль США явно недостатньо

Санкції Заходу не зможуть довести економіку РФ до "катастрофи", уважає екс-нардеп Віталій Журавський.

США та всі 28 держав – членів Європейського союзу підтвердили повну підтримку останніх результатів розслідування Міжнародної спільної слідчої групи щодо збиття малайзійського літака Boeing рейсу МН17 на території Донецької області у 2014 році.

Міжнародна спільнота закликає Росію взяти на себе відповідальність та долучитися до встановлення винних у цьому злочині.

Що далі?

Родичі громадян, які загинули в катастрофі, можуть подати позов до Європейського суду з прав людини в порядку цивільного міжнародного судочинства, вимагаючи від держави Росія компенсації за завдану моральну і матеріальну шкоду. Такий суд має перспективу. Але ця справа затягнеться на багато років. Позов Грузії до Росії в цьому суді розглядається ось уже понад 10 років.

Щодо військового трибуналу в Гаазі, то для того, щоб звинуватити Росію, треба встановити факти причетності держави до вищезгаданого злочину і поіменно назвати конкретних замовників та виконавців. Це встановлює суд. Якщо підозрювані не з’являться, а їх заочно засудять, то Росія ніколи їх не видасть. Оскільки цим вона визнає свою провину.

Механізму виконання рішення військового трибуналу на сьогоднішній день не існує.

Може бути й суд ООН. Тут розглядаються справи ще довше, аніж у Гаазькому трибуналі.

Деякі аналітики вважають, що вихід лише в посиленні санкцій, які доведуть економіку нашого північного сусіда до катастрофи. Не переконаний. Подивіться на золотовалютні резерви Росії. Вони не зменшуються. А останнім часом у зв’язку з тим, що нафта у світі дорожчає, збільшуються.

Останні перемовини канцлера Німеччини Меркель і президента Франції Макрона з Путіним засвідчують, що Європа втомилася від санкцій і вони їй невигідні.

А одних зусиль США явно недостатньо!

Джерело: "ГОРДОН"