"До біса протоколи". Зеленська з'явилася на публіці в костюмі й туристичних черевиках. Фото

Зеленська вручила нагороду "Національна легенда України" Баффетту
Фото: president.gov.ua

Перша леді України Олена Зеленська зізналася, що порушила протокол, з'явившись 22 серпня на сцені під час вручення премії "Національна легенда України" у брючному костюмі, вишиванці й туристичних черевиках. Відповідний фрагмент її виступу опубліковано на фан-сторінці першої леді України в Instagram.

За словами Зеленської, ці черевики подарував їй американський бізнесмен, філантроп, найбільший приватний донор України Говард Баффетт. Перед тим, як вручити йому нагороду, дружина українського президента описала філантропа як "людину-блискавку, за якою їй дуже важко встигати".

"Якось він побачив, що мені дійсно важко, я не витримую його темпу, не встигаю за ним на підборах, і подарував мені туристичні чоботи. Такі само, як і в нього, які він постійно носить. І відтоді під час кожної зустрічі перевіряє, взула я їх чи ні. І, здається, ображається, коли я не в них. Тому я не могла сьогодні вчинити інакше: до біса протоколи, коли від тебе цього очікують", – сказала вона й продемонструвала ті самі черевики під оплески публіки.

Баффет відреагував на зізнання Зеленської сміхом.

Фото: president.gov.ua

Зеленська після свого виступу перевзулася в туфлі.

Фото: president.gov.ua

Сам Баффет був на церемонії у таких самих черевиках.

Фото: president.gov.ua