"Це не те, що ми б хотіли бачити за декілька років". Косметологиня попередила, що буде зі шкірою, якщо постійно використовувати патчі

За словами косметологині, замість патчів краще використовувати крем для шкіри навколо очей
Фото: depositphotos.com

Українська косметологиня Ольга Тітова 9 червня в ефірі "Громадського радіо" зізналася, що негативно ставиться до використання патчів.

"Це тільки зволоження шкіри. Вони не доглядають за шкірою і дають тимчасовий ефект, – пояснила косметологиня. – Якщо використовувати їх раз на місяць – ок".

За словами експертки, шкіра під очима дуже тонка, і якщо користуватися патчами постійно, то шкіра буде ставати сухішою, бо волога випаровуватиметься.

"Патчі є трошечки важкими для шкіри очей. Шкіра під очима відрізняється від шкіри обличчя. І це все буде провокувати мішечки, провисання. Це все накопичувальний ефект. Після одного разу використання патчів може здатися, що вони дійсно спрацювали, але насправді це не те, що ми б хотіли бачити за декілька років", – сказала вона.

Тітова підкреслила, що найкращий засіб для шкіри під очима – це крем, який, на відміну від патчів, не лише зволожує, а й живить. Косметологиня порекомендувала тримати крем для очей у холодильнику.

Контекст:

Тітова – косметологиня, кандидатка технічних наук. Авторка книжки для підлітків "Місія Кіото, або Аріка проти прищів" і засновниця власної косметичної лінії. У своїй роботі Тітова орієнтується на науково обґрунтовані факти в косметології.