Ветерани на протезах вийшли на подіум під час Ukrainian Fashion Week. Відео

Воїни, які пройшли протезування, продемонстрували "незламність духу українського народу"
Фото: Inna Gartsuyeva / Facebook

Українські військові на протезах – Артем Мороз, Максим Єрмохін, Микола Левкун, Дмитро Терещенко й Олександр Кунгуров – узяли участь у показі нової колекції від українського бренда Andreas Moskin у межах Ukrainian Fashion Week. Про це повідомляють 3 вересня на сторінці Revived Soldiers Ukraine в Instagram.

Дизайнери Андрій Моськін та Андреас Білоус презентували глядачам чоловічі блузки й сорочки з китицями, бахромою і мереживом.

"Вишуканий одяг у стилі українського бохо поєднав традиції із сучасним баченням моди й водночас став чудовим прикладом того, що мода може бути інструментом діалогу із суспільством, – зазначають у пості. – Воїни, які пройшли протезування з Revived Soldiers Ukraine у США, стали частиною не просто показу мод, а важливого проєкту, який продемонстрував незламність духу українського народу й підкреслив важливість підтримки та визнання наших героїв".

Своїми враженнями від показу поділилася у Facebook українська бізнесвумен Інна Гарцуєва.

"Чому я ридала на Ukrainian Fashion Week… Український тиждень моди вперше від початку повномасштабного вторгнення повертається до Києва. Але в цьому році це не про моду, на мій погляд, це про наш біль. Подивіться своїми очима на фото й відео. Як моделі виступили ветерани, які втратили ноги під час війни. Я думаю, що такого світ іще не бачив. Сподіваюся, що це чіпатиме до сліз не тільки мене, а й пронесеться всіма світовими подіумами. Ви ж знаєте, що глядачі на показах моди – переважно жінки. Уявляєте, яку треба мати мужність, щоб військовому, який втратив ногу, вийти на подіум перед такою аудиторією? Я не могла стримати сліз. Скажіть, які в нас красиві чоловіки", – написала вона.