Як обрізати хвостовище моркви, щоб зимою вона не почала гнити. Поради агронома

Ідеальний спосіб зберігання моркви – у льоху
Фото: depositphotos.com

Щоб урожай моркви у процесі зберігання залишився непошкодженим, зробіть дії, про які написали 24 серпня експерти блогу "Сімейний сад" у ТіkTok.

  1. Збирання врожаю. Збирайте моркву вчасно – не надто рано, інакше вона буде надмірно соковитою і почне швидко в'янути, але й не пізно, щоб уникнути перенасичення вологою, що призводить до псування.
  2. Обрізання бадилля. Важливо швидко обрізати бадилля, розклавши моркву тонким шаром на підлозі для просушування. За кілька годин обов'язково обріжте бадилля, щоб запобігти втраті вологи. Водночас не залишайте "хвостиків".
  3. Не мийте моркву. Ідеальний варіант для зберігання – сухим методом у льоху. Великі грудки землі можна акуратно зняти рукавичкою.
  4. Витримка перед зберіганням. Після просушування на полі моркву варто на кілька днів залишити в льоху або сараї, щоб шкірка загрубіла. Це підвищить її стійкість під час зберігання.
  5. Зберігання. Після просушування моркву кладуть у дерев'яні ящики або ткані мішки, які добре пропускають повітря. Ящики мають бути невисокими, до 1 м.