Якщо їх не знищити, вони з'їдять усі рослини на ділянці. Садівник розповів, як боротися із бронзівкою, котра є нечутливою до отрут

Бронзівка виїдає середину квітки, роблячи її непридатною для бджіл
Фото: depositphotos.com

Автор українського YouTube-блогу "Наша дача" 11 червня розповів, як намагається боротися із бронзівкою – шкідником, котрий атакує квіткові клумби й виїдає середини квітів, а також ласує квітами ожини.

"Жук вигризає всю серединку квітки, і після цього вона мало того що втрачає свій декоративний вигляд, то ще й стає непридатною для бджіл, джмелів, – зазначив садівник. – Якщо масово розповсюдиться цей жук, то від квітів залишаться тільки палки".

За словами автора відео, він бореться із бронзівкою, збираючи шкідників вручну. Блогер зазначив, що після цього поміщає їх у банку з водою.

"Інших способів боротьби я не знайшов, – зазначив він. – Пробували труїти їх, але цим жукам усе байдуже. Вони не реагують ні на які отрути".

Садівник наголосив: якщо вчасно не знищити цих шкідників, вони знищать квіти й рослини.

"Вони вигризають навіть черешню. Уже готові ягоди гризли і з'їдали, знищуючи врожай. Тому, якщо бронзівка розповсюдиться, це стане великою проблемою. Я не хочу до цього доводити. Ми вирощуємо рослини не для того, щоб їх поїв цей жук", – підсумував садівник.