Якщо ви поливатимете перець так, плоди будуть в'ялими. Названо грубу помилку городників

У період плодоношення перці потребують постійного поливу
Фото: depositphotos.com

У серпні на кущах перцю ще формуються плоди, а також дозрівають ті, які вже готові до збору, і в цей період потрібно дотримуватися особливих правил поливу. Про це повідомило видання "На пенсії".

"Неправильний полив може не просто скоротити врожай, а й завдати відчутної шкоди рослинам", – попередили городники.

Перець не можна поливати дуже холодною водою. Спочатку потрібно потримати відра з водою на сонці, а потім поливати перці. "Якщо ви думаєте, що перець можна поливати холодною водою з-під крана, то ви глибоко помиляєтеся. При поливі холодною водою він може зупинятися у зростанні й позбавити вас урожаю", – пояснили в матеріалі.

У період плодоношення перці потребують постійного поливу, на відміну, наприклад, від томатів, які в період збору майже не поливають. Саме завдяки поливу перці будуть соковитими і м'ясистими, тому земля у процесі плодоношення має завжди бути трохи вологою.

Перець не можна поливати під корінь. Струмінь води розмиває ґрунт, пошкоджуючи коріння рослини. Кущ починає хворіти, а плоди стають м'якими і в'ялими.

Здійснювати полив краще навколо рослини, щоб не розмити коріння. Поливати кущ потрібно повторно, щойно вбереться волога.