Не поливайте цим спатифілум, інакше восени він не зацвіте. Проста порада щодо догляду за кімнатною рослиною

Якщо після заміни водогінної води на кип'ячену спатифілум не зацвів, це свідчить про брак поживних речовин
Фото: depositphotos.com

Щоб спатифілуми рясно цвіли восени, їх не варто поливати водогінною водою відразу з-під крана. Про це в коментарі, опублікованому на сайті видання Daily Express, розповів британський садівник Грем Сміт.

За словами квітникаря, воду для поливу спатифілума спочатку треба прокип'ятити, а потім дати їй охолонути. Кип'ятіння дасть змогу знизити жорсткість води й кількість кальцію, що шкодить рослині.

Якщо ж після заміни простої водогінної води на кип'ячену спатифілум не зацвів, це свідчить про брак поживних речовин або наявність кореневої гнилі.

Досвідчені квітникарі рекомендують використовувати для підживлення рослини рисову воду, в якій є азот, фосфор, калій, магній, цинк, залізо й сірка. Завдяки такому підживленню рослина "вибухне великою кількістю квітів". За словами садівників, після застосування цього добрива на багатьох чекає "дивовижний результат".

Контекст:

Восени спатифілум потрібно поливати набагато рідше, ніж улітку. Надмірний полив зупинить його ріст і призведе до того, що рослина взагалі не зможе цвісти. Також квіти можна удобрювати настоєм із бананової шкірки.