Не садіть цих п'яти дерев на ділянці, якщо не хочете пошкодити фундамент будинку й паркан

Великі дерева можуть пошкодити будинок
Фото: depositphotos.com

Великі дерева біля будинку можуть завдавати серйозної шкоди. Які з них краще не садити на ділянці, розповіли на сайті Real Simple.

Через свої агресивні кореневі системи деякі дерева можуть завдавати шкоди. Їхнє коріння активно шукає вологу, проникаючи в найменші тріщини фундаменту, що призводить до пошкоджень структури будівлі й дестабілізації ґрунту навколо неї.

Тополі особливо відомі своєю агресивною кореневою системою, яка може покривати великі площі під землею. Їхнє коріння здатне вирости в кілька разів більшим за саму висоту дерева, що значно збільшує ризик пошкоджень, якщо їх посадити надто близько до будинку.

Верби також мають швидкоросле коріння, яке зазвичай росте близько до поверхні ґрунту. Це може призводити до пошкоджень фундаментів і тротуарів, особливо у вологих і родючих ґрунтах, де їхня коренева система розвивається найактивніше.

Дуби, хоча й мають коріння, яке росте глибше, через його здатність широко розповзатися під землею все-таки можуть завдати шкоди фундаменту.

Ясени, пристосовуючись до різних ґрунтових умов, створюють великий тиск на фундамент своїм волокнистим корінням, особливо під час пошуку води.

Клени, особливо сріблясті, відомі своїми інвазивними кореневими системами, які ростуть швидко і близько до поверхні землі. Це коріння настільки міцне, що здатне пошкодити не лише фундамент, а й тротуари і труби.