Не викидайте ці кухонні відходи на сміття – і заощадите гроші. Названо продукти, які можна використовувати для підживлення рослин

До відходів, які можна ефективно використовувати на ділянці як органічні добрива, належать шкірка овочів і фруктів, кавова гуща та яєчна шкаралупа
Фото: depositphotos.com

Не всі кухонні відходи варто викидати у відро для сміття. Деякі з них можна використовувати як ефективне органічне добриво в саду, зазначають 13 серпня в публікації на сайті видання Daily Express.

За словами автора статті, використання кухонних відходів не лише сприяє росту рослин, а й заощаджує гроші на купівлі добрив. Окрім того, органічне садівництво сприятливо впливає на стан ґрунту, підтримує корисні організми і збільшує біорізноманіття.

До відходів, які можна ефективно використовувати на ділянці як органічні добрива, належать шкірка овочів і фруктів, кавова гуща та яєчна шкаралупа. Вони багаті на потрібні для рослин поживні речовини, такі як азот, фосфор і калій.

Водночас не варто використовувати для підживлення рослин відходи м'ясних і молочних продуктів, оскільки вони можуть приваблювати шкідників і видавати досить неприємні запахи.

Як використовувати

  1. Садівники розкидають подрібнену яєчну шкаралупу навколо рослин як джерело кальцію.
  2. Кавову гущу можна додавати у ґрунт для підвищення рівня азоту.

Автори статті, резюмуючи, закликали "почати збирати кухонні відходи, щоб насолоджуватися цвітінням саду".