Один препарат переможе самшитову вогнівку, оїдіум на винограді та чорну плямистість на трояндах

Самшитова вогнівка може знищити кущ самшиту за два дні
Фото: depositphotos.com

Комплексним засобом для захисту всього саду і від грибкових хвороб, і від шкідників поділився 23 липня спеціаліст садового центру Валерій Капінос у своєму блозі Gradka в TikTok.

"Вирішуємо проблему із самшитовою вогнівкою, оїдіумом на винограді, чорною плямистістю й борошнистою росою на трояндах, – ділиться знахідкою садівник. – Це препарат "Антигусінь плюс самшит", два в одному, з'єднані між собою в різних пакетиках: інсектицид і фунгіцид".

Інсектицид містить лямбда-цеалотрин, який ефективно знищує гусениць і попелиць. Фунгіцид із кризоксиметилом і дифеноконазолом чудово справляється з борошнистою росою, оїдіумом, мільдью, альтернаріозом і паршею.

Таке лікування рослин можна застосовувати не лише для самшиту, але й для капусти, буряків, яблунь, груш, троянд і декоративно-листяних рослин. Варто зазначити, що період очікування становить 30 днів через високу ефективність і потужність засобів. Вони не просто запобігають захворюванням, але й ефективно їх лікують, тому важливо уважно вибирати рослини для обробки.

Пакетик коштує приблизно 20 грн і розрахований на обробку від 3 л до 5 л рідини, що досить для однієї сотки рослин. Використовуючи ці засоби, ви зможете значно зменшити свої зусилля на догляд за садом і насолодитися багатим урожаєм.