Помідорне бадилля може покращити врожай. Городники розповіли, як його використати

Помідорне бадилля не варто викидати
Фото: depositphotos.com

Бадилля томатів містить азот, калій і фосфор, які можуть збагатити ґрунт на городі. Видання "На пенсії" розповіло, які інші корисні властивості бадилля можна використовувати.

Помідорне бадилля розкидають по городу, оскільки, коли воно розкладається, корисні речовини надходять у ґрунт і покращують його родючість. Завдяки цьому збільшується водоутримувальна здатність ґрунту та його аерація. Це особливо важливо для важкого глинистого ґрунту.

Залишене на грядках бадилля слугує кормом для різних мікроорганізмів і черв'яків, які відіграють важливу роль у поліпшенні родючості ґрунту. Бадилля може частково захистити ґрунт від холодів і зберегти корисну мікрофлору. Воно захищає рослини, які зимують у ґрунті, від польових мишей, оскільки їх відштовхує запах томатів.

Бадилля нарізають невеликими шматочками і мульчують ґрунт біля винограду, плодових рослин і декоративних чагарників. Не варто використовувати бадилля рослин, які хворіли або були зіпсовані шкідниками, оскільки є ризик поширення інфекції ділянкою.