Робіть це до початку цвітіння хризантем. Садівник розповів, як створити найкращі умови для осінніх квітів

Хризантеми потрібно вчасно прищеплювати
Фото: depositphotos.com

Автор Instagram-сторінки "Рослини від Василя Івановича" поділився порадами, як виростити гарні хризантеми.

Садівник зазначив, що хризантеми відносно посухостійкі, світлолюбні й потребують укриття на зиму.
⁣⠀
Квіти садять і пересаджують як навесні, так і восени. Навесні – коли мине загроза нічних заморозків. Восени – не пізніше ніж за два-три тижні до настання стійких морозів. У кожну посадкову ямку вносять половину відра перегною, компосту або біогумусу. Під час висадження саджанців не заглиблюють. Після посадження ділянку обов'язково потрібно полити.

Протягом літнього сезону до моменту цвітіння треба вносити підживлення: що два тижні поливати грядки комплексним добривом.

Хризантеми з великими квітами вирощують в один або три стебла з однією квіткою на кожному з них. Для великоквіткових хризантем дуже важливо вчасно робити прищеплення. Щойно молода хризантема випустить восьмий лист, прищеплюють верхівку. Тоді рослина випустить кілька нових пагонів. Із них залишають два-три найсильніші, а решту видаляють. Великоквіткові хризантеми пасинкують, періодично видаляючи бічні пагони, інакше квіти будуть дрібними.

Успішно зимують у відкритому ґрунті (за правильного укриття) лише корейські хризантеми. Інші сорти треба вкривати для збереження прикореневої порослі. Для цього обрізають кущі на висоту 15–20 см над рівнем ґрунту відразу після цвітіння. У середині жовтня кущики прикопують землею, торфом, компостом або біогумусом (які є під рукою), а зверху прикривають опалим листям. Навесні, щойно спадуть морози, укриття прибирають.