Додайте це у воду – і орхідеї знову зацвітуть. Садівник розповів про ефективне органічне добриво, яке є на кожній кухні

Замочування коренів у чорному чаї корисне для регідратації й відновлення зневоднених орхідей
Фото: depositphotos.com

Щоб орхідеї пишно цвіли, їх потрібно щомісяця поливати добривом, приготованим із натурального інгредієнта, який є на кухні в кожного. Про те, як приготувати таке органічне підживлення, у коментарі Daily Express розповів британський експерт із садівництва Марк Карран.

За словами садівника, "деякі з найкращих натуральних добрив для орхідей можна знайти на кухні". Він наголосив, що влітку для підживлення орхідей немає кращого органічного добрива, ніж чай.

Підживлення орхідей добривом на основі чорного чаю допоможе стимулювати розвиток їхнього листя й коріння, оскільки воно містить азот і калій, які є необхідними поживними речовинами для росту рослин.

Карран розповів, що в чорному чаї також є таніни, схожі на таніни, які орхідеї дістають у природі з кори дерев, листя й моху. Окрім того, замочування коренів у чорному чаї корисне для регідратації й відновлення зневоднених орхідей.

Приготування підживлення

Заваріть чайний пакетик у прохолодній фільтрованій воді на 10 хвилин, а потім замочіть коріння орхідеї в чайному розчині. Під час поливання орхідей чайним розчином краще використовувати воду з фільтра.