Схожі на дивовижні гігантські крокуси. Посадіть пізньоцвіт осінній – і він вразить вас ніжним кольором

Пізньоцвіт осінній вражає своїм ніжним ліловим кольором
Фото: depositphotos.com

Мерендера, "безвременник", колхікум, пізньоцвіт осінній – це все назви однієї дивовижної квітки, схожої на гігантський крокус, яка може досягати 20 см. Про особливості її вирощування розповіли в Telegram-каналі "Дача, сад та город UA".

Ця багаторічна рослина не тільки вражає своїм ніжним рожево-ліловим забарвленням, але й вирізняється високою морозостійкістю і витривалістю в разі посухи. Мерендера – це дивовижна квітка, яка тішить своїм цвітінням одразу після сходження снігу, створюючи справжню весняну казку на клумбі.

Щоб ваша клумба почала рясніти ранньою весною, варто висадити цибулини квітки ще в серпні – вересні. Ця культура починає цвісти незабаром після сходження снігу, випускаючи великі бутони разом із листям. А найцікавіше, що мерендера квітує двічі: удруге вона розквітає у вересні, коли вже відцвіли всі інші цибулинні рослини.

Пізньоцвіт осінній найкраще приживається на сонячній ділянці з легким і добре дренованим ґрунтом. Завдяки своїй морозостійкості, він не потребує укриття на зиму і стане справжньою окрасою вашого саду.