"Це найкращі поради". Городниця розповіла, що потрібно зробити у травні на грядках, щоб картопля виросла велика і смачна

Потрібно встигнути підгорнути картоплю до її цвітіння
Скріншот: Городниця з Одеси / YouTube

Авторка українського YouTube-блогу про садові й польові роботи "Городниця з Одеси" 9 травня в новому ролику розповіла про три прості правила, виконання яких допомагає їй щороку вирощувати велику і смачну картоплю.

Підгортання

"Це найкращі поради, які я чула та й перейняла, – зазначила городниця. – Перше правило – це підгортання. Воно дозволяє захистити картоплю від перегріву і сприяє появі нових бульб. Підгортати картоплю потрібно двічі. Перший раз – коли бадилля досягне 15 см, а другий – через пару тижні після першого. Головне – обидва рази проводити підгортання до цвітіння картоплі".

Підживлення

Також картоплю потрібно вчасно підживлювати. Це також треба встигнути зробити у травні – до початку цвітіння. Городниця рекомендує вносити попіл під час другого підгортання.

"Але простіше заправити ґрунт з осені перегноєм і не думати про підживлення картоплі зовсім", – зазначила вона.

Зволоження

Поки стебла картоплі не сягнули 10 см, поливати її не потрібно, інакше це зашкодить урожаю.

"Якщо в цей час посуха і спека, накрийте картоплю скошеною травою. Ця мульча збереже вологу у ґрунті і не дасть йому перегрітися, а для картоплі створюються сприятливі умови", – порадила городниця.

Якісне і вчасне поливання картоплі потрібно забезпечити на етапі бутонізації і цвітіння.

"У цей період картопля потребує води. Після цвітіння гостра потреба картоплі в регулярному поливі відпадає. Зазвичай полив припиняють за місяць до збирання врожаю. Якщо поливати картоплю перед збиранням врожаю, вона не зберігатиметься і погіршаться її смакові якості", – пояснила авторка ролика.