Використайте для підживлення томатів це секретне добриво – і плоди виростуть як ніколи великими й солодкими

Для приготування органічного добрива з бананової шкірки додайте її в компост або подрібніть і закопайте навколо рослини
Фото: depositphotos.com

Британські городники радять підживлювати томати за допомогою бананової шкірки. Про застосування цього органічного добрива розповідають 17 серпня в публікації на сайті видання Daily Express.

За словами городників, помідорам для доброго врожаю потрібно набагато більше поживних речовин, ніж багатьом іншим овочам. Якщо ці рослини не отримують достатньої кількості добрив, з'являються очевидні ознаки голодування, які можна помітити за вирощеними плодами.

У статті зазначено, що для економних садівників, які уникають дорогих органічних добрив, приготування підживлення своїми руками дає змогу значною заощадити за порівнянної ефективності. Одним із таких добрив є бананова шкірка, яка містить велику кількість азоту, фосфору й калію, завдяки яким плоди виростають соковитішими й більшими.

Городники, ділячись досвідом, зазначили, що ніколи раніше їхні томати не були такими великими й солодкими, як ті, які підживили із застосуванням бананової шкірки. У публікації наголошують, що бананова шкірка стала секретною зброєю для досвідчених садівників.

Застосування

Для приготування органічного добрива з бананової шкірки додайте її в компост або подрібніть і закопайте навколо рослини. Також можна додавати бананову шкірку в кожну посадкову лунку перед саджанням томатів.

Контекст:

Не всі кухонні відходи варто викидати у відро для сміття. Деякі з них можна використовувати як ефективне органічне добриво в саду.