"За два дні вже зможемо збирати врожай". Городник розповів про ефективний спосіб захисту огірків від шкідників без використання хімії

Обробляти огірки треба спочатку зверху вниз, а потім у зворотному напрямку
Скріншот: Наша дача! / YouTube

Автор українського YouTube-каналу про садові й польові роботи "Наша дача!" 22 червня розповів, як і чим для профілактики обробити огірки, щоб захистити їх від павутинного кліща й попелиці.

"Огірки ми збираємо через день, якщо не кожен день, тому не можна по відношенню до них застосовувати препарати, у яких тривалий період очікування. Ми будемо працювати біологічним препаратом і за два дні вже зможемо збирати врожай, це не буде шкідливим для нас", – зазначив автор ролика.

Городник порекомендував використовувати перевірений ним на практиці інсектоакарицид "Актоцид" – біологічний препарат, який має системно-контактну дію проти шкідників, скомбінувавши його з будь-яким прилипачем, що збільшить ефективність будь-якого оброблення.

Для приготування розчину треба 60 мл препарату розчинити в 10 л води, а також додати прилипач, згідно з інструкцією від виробника. Блогер звернув увагу на те, що оброблення потрібно проводити за температури повітря, яка не перевищує 30 °С.

Обробляти огірки треба спочатку зверху вниз, а потім у зворотному напрямку, оскільки шкідники зазвичай концентруються під листям.

Контекст:

Збирати врожай огірків потрібно регулярно, і найкраще це робити увечері, тому що плоди й рослини переважно ростуть уночі. Водночас плоди треба зривати так, щоб не нашкодити рослині. Для цього міцно захопіть огірок рукою, а великим пальцем натисніть на хвостик.