Як їсти солодке на ніч і не набирати ваги. Експертка назвала головне правило схуднення

За словами дієтологині, час, коли ви їсте десерт, не має жодного значення
Фото: depositphotos.com

Українська дієтологиня й нутриціологиня Інна Цікава розповіла в Instagram про головну умову, дотримання якої під час схуднення дасть змогу їсти солодощі будь-коли протягом дня і водночас не набирати ваги.

Дієтологиня спростувала міф, що десерти можна їсти без шкоди для фігури лише вранці.

"Насправді час, коли ви їсте десерт, не має жодного значення. Після сніданку, обіду чи вечері – можна. Розділити свою норму солодкого між усіма прийомами їжі також можна. Для ваги та здоров'я має значення лише те, скільки ви з'їдаєте його протягом дня. Після 18.00 чи будь-якого іншого "магічного" часу наше травлення та споживання енергії не зупиняється", – пояснила експертка.

За словами Цікавої, 80% денної норми енергії тіло витрачає не на фізичну активність, а на базальний метаболізм – ті процеси, які відбуваються в тілі щохвилини незалежно від виду активності чи спокою.

"Якщо ми з вами не перебрали денної норми калорій, солодощі, які ми з'їли після вечері, не підуть відкладатися в жир тільки тому, що ми їх з'їли після вечері", – наголосила вона.

Дієтологиня також звернула увагу на те, що десертами не можна замінювати основні прийоми їжі або з'їдати їх безпосередньо перед сніданком, обідом чи вечерею. Це дасть можливість контролювати кількість солодощів.