Робіть цю вправу лише дві години на тиждень – і ризик падінь у похилому віці помітно скоротиться

Ходіння задом наперед "кидає виклик м'язам і тілу"
Фото: depositphotos.com

Ходіння задом наперед вирвалося в лідери фітнес-навантажень, і все більше людей в усьому світі практикують такий вид активності. Про користь і перевагу ходіння назад розповідають 26 серпня в публікації на сайті The Guardian.

У статті зазначають, що ходіння у зворотному напрямку корисне насамперед для людей, які схильні до падінь, – наприклад, людей похилого віку або тих, хто відновлюється після інсульту.

Доцент кафедри фізіотерапії в Університеті Ла Троба в Мельбурні доктор Крістіан Бартон каже, що ходіння задом наперед "кидає виклик м'язам і тілу", змушуючи рухатися так, як людина зазвичай не рухається. Завдяки цьому розвивається пропріоцепція, яка є способом взаємодії м'язів і суглобів із мозком.

За словами доктора Бартона, ходіння назад навантажує коліно менше, ніж ходіння вперед.

Старша наукова співробітниця й експертка з профілактики падінь у Neuroscience Research Australia Кім Дельбаєр стверджує, що ходіння задом наперед є профілактикою падінь у похилому віці й розвиває координацію. За словами Дельбаєр, найбезпечніший спосіб для людей із проблемами рівноваги спробувати ходити назад – це тренуватися вдома вздовж опори.

Для досягнення ефекту потрібно протягом тижня практикувати приблизно дві години ходіння задом наперед. Водночас тренуватися можна в будь-якому зручному режимі.