Не кладіть цього у пральну машину, інакше віддасте в ремонт. Список речей, які перуть руками

Не всі речі можна прати у пральній машині
Фото: depositphotos.com

Є список речей, які рекомендують прати лише руками, інакше можна зіпсувати не лише саму річ, а й пральну машину. Про те, що входить до цього списку, 3 жовтня розповідають на сайті українського видання "На пенсії".

Перші в цьому списку купальники, яким не підходить інтенсивне прання й відтискання пральної машини. Їх рекомендують замочувати на 20 хвилин у теплій воді з невеликою кількістю прального засобу, а потім ретельно прополоскати.

Також не варто класти в пральну машину бюстгальтери, оскільки вони можуть пошкодитися під час інтенсивного відтискання й зламати сам барабан. У крайньому разі їх потрібно перед пранням помістити в захисний чохол.

У списку заборонених речей також опинилися кашемірові й вовняні вироби. Їх потрібно прати руками, замочивши в теплій мильній воді на годину.

Великі покривала, ковдри, подушки, м'які іграшки можуть зламати пральну машину. Їх перуть або руками у великій ємності, або віддають у пральню чи хімчистку.

"Намокаючи, вони стають занадто важкими і псують обладнання. Перегрів двигуна, розтягнення або розрив ременя барабана – лише деякі з проблем, які можуть спричинити надто габаритні речі", – ідеться в матеріалі.

Не кладіть у пральну машину й одяг із прикрасами, які можуть відірватися під час прання й пошкодити барабан. Також не можна прати в машинці вироби з натуральної чи штучної шкіри. Їх досить протерти вологою серветкою.