"Чорнобиль" лідирує за кількістю номінацій премії BAFTA

Прем'єра серіалу відбулася на HBO у травні 2019 року
Фото: johanrenck / Instargram

Британська кіноакадемія оголосила номінантів щорічної премії BAFTA серед телевізійних проєктів. Американо-британський серіал "Чорнобиль" став рекордсменом за кількістю номінацій премії.

Серіал "Чорнобиль", знятий американським кабельним каналом HBO і британським Sky Atlantic, заявлено в 14 номінаціях премії BAFTA 2020 на телебаченні. Про це повідомляють на сайті премії BAFTA.

Виконавця головної ролі Джареда Гарріса номіновано на премію в категорії "Найкраща чоловіча роль", актора Стеллана Скарсгарда номіновано на премію як найкращого виконавця чоловічої ролі другого плану.

Також фільм відзначено в номінаціях "Найкращий мінісеріал", "Найкращий дизайн костюмів" і "Найкращий оригінальний саундтрек".

Прем'єра серіалу відбулася на HBO 6 травня 2019 року.

У 2019 році серіал "Чорнобиль" визнали найкращим мінісеріалом року на церемонії вручення нагород у галузі телебачення "Еммі".

В основі фільму – події 1986 року, коли стався вибух четвертого реактора на Чорнобильській АЕС. Ролі виконали Стеллан Скарсгард, Емілі Вотсон, Джаред Гарріс, Джессі Баклі. Знято фільм на Ігналінській АЕС у Литві, зйомки відбувалися також в Україні.

Аварія на Чорнобильській атомній електростанції у квітні 1986 року стала однією з найбільших промислових ядерних катастроф в історії. За міжнародною шкалою ядерних подій, ухваленою 1988 року, аварія на ЧАЕС – одна з двох, яку оцінили за максимальним, сьомим, рівнем небезпеки. Порівнянна з нею за масштабами тільки катастрофа на японській АЕС "Фукусіма-1" 2011 року.