Герцог і герцогиня Сассекські охрестили сина Арчі

Арчі Гаррісон народився 6 травня
Фото: The Royal Family / Facebook

Принц Гаррі та герцогиня Сассекська Меган охрестили сина Арчі Гаррісона у приватній каплиці Віндзорського замку в оточенні близьких. Церемонія хрещення була непублічною.

Британський принц, герцог Сассекський Гаррі, та герцогиня Сассекська Меган 6 липня охрестили свого сина Арчі Гаррісона Маунтбаттена-Віндзора. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційній сторінці королівської сім'ї у Facebook.

"Сьогодні сина герцога й герцогині Сассекських Арчі охрестили у приватній каплиці у Віндзорському замку", – ідеться в публікації.

На хрещенні були принц Чарльз і його дружина герцогиня Корнуольська Камілла, герцог Кембриджський Вільям і його дружина герцогиня Кетрін.

Серед гостей також були мати Меган Дорія Регленд і сестри матері принца Гаррі, покійної принцеси Діани – леді Джейн Феллоуз і леді Сара Маккоркодейл.

Королева Єлизавета II пропустила хрестини через зайнятість, зазначає ВВС.

Як пише газета The Sun, усього на захід запросили 25 осіб.

Герцоги Сассекські порушили декілька звичаїв – церемонія була закритою для сторонніх, хоча традиційно хрестини дитини королівської сім'ї є публічним заходом, зазначає газета. За даними видання, на цьому наполіг принц Гаррі.

Імен хрещених батьків не розголошували.

Герцоги Сассекські дотрималися деяких традицій – обряд хрещення в купелі с йорданською водою провів архієпископ Кентерберійський, зазначає газета. Крім того, для церемонії з лондонського Тауера привезли купель із позолоченого срібла у формі лілеї, яку британська королівська сім'я використовує з 1841 року.

Арчі було охрещено в точній копії королівської сукні для хрещення, яку носили королівські немовлята протягом останніх 11 років, повідомляють в Instagram герцогів Сассекських.

"Оригінальний королівський одяг для хрещення, виконаний із тонкого хонітонського мережива й білого атласу, замовила королева Вікторія в 1841 році, уперше його вдягла її старша донька. Згодом його вдягали на хрещення кілька королівських поколінь, включно з королевою [Єлизаветою II], її дітьми та онуками, до 2004 року, коли королева замовила цю копію ручної роботи, щоб зберегти тонке історичне вбрання і продовжити традицію", – ідеться в повідомленні.

Принц Гаррі й акторка Меган Маркл одружилися 19 травня 2018 року в каплиці Святого Георгія в околицях Віндзорського замку. Королева Великобританії Єлизавета II подарувала молодятам титули герцога та герцогині Сассекських.

Арчі Гаррісон Маунтбаттен-Віндзор народився о 5.26 6 травня 2019 року. Він перша дитина герцога й герцогині Сассекських і сьомий у черзі на трон.